Jag har skrivit en del om ekonomi här på bloggen tidigare, vilket ju är ett ämne som engagerar betydligt fler än kampsport. Ekonomi är ju något som påverkar alla oavsett om vi vill det eller inte. Nu har jag ju själv det så pass gott ställt att jag inte behöver oroa mig särdeles mycket – i dag! Men ingen kan med säkerhet säga hur det blir i framtiden. Arbetsmarknaden kan försämras kraftigt, jag kan bli arbetslös och få svårt att hitta ett nytt jobb. Så även om jag inte behöver vända på slantarna så gör jag ofta det ändå. Det gäller att fylla ladorna när skördarna är goda, så att man har mat för dagen under missväxtår!

Ett sätt jag gör det på är att alltid (eller nja, så ofta som möjligt) handla lite dyrare saker som möbler på rea. Det kanske innebär att jag får vänta lite längre innan jag kan köpa det där nya matsalsbordet eller den där nya motorsågen. Men de besparingar som det innebär gör att jag tycker det är värt det. Observera dock att det inte handlar om att köpa billigt skräp – kvalitet lönar sig i längden! Just nu har till exempel Trademax rea på sina soffbord, vilket gör att jag allvarligt funderar på att köpa ett.

En del tycker kanske att jag är snål som, trots att jag har råd, ändå väljer att vänta på reor och prisnedsättningar innan jag handlar. Men jag ser det som att jag planerar för framtiden – ekonomiskt välbestånd kan man aldrig ta för givet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *