Jag tillhör generationen som är betydligt mycket mer omväxlande än vad tidigare generationer har varit. Inom min generation är det betydligt vanligare att vi byter arbete och inriktningar på våra liv än vad det var tidigare, då det ofta handlade om att de fick sitt första jobb och blev kvar på ett och samma ställe. Det är inget konstigt med det, olika generationer har olika sätt att se på verkligheten och olika prioriteringar. Jag börjar i vilket fall känna att jag trampar lite vatten och vill prova på något nytt. Frågan är bara om det ska vara studier eller annat jobb.

Jag har länge funderat på att utbilda mig till lärare. När jag var yngre var lärare något helt otänkbart för mig att bli, det var ett loseryrke som ingen egentligen ville ha. Men efter att jag mognat mer och fått barn så inser jag vilket värde det finns i lärarrollen och hur betydelsefulla de är för våra barn. Det behövs bra människor som vill hjälpa barn och ungdomar att växa och där ser jag nästan ett kall framför mig.

Det andra alternativet är att fortsätta inom ekonomin. Söka mig till andra företag eller banker för att kunna arbeta mer riktat mot människor och deras situationer, istället för att enbart sitta med massa siffror på en dataskärm. Det är roligt och intressant, men endast till en viss grad. Jag får ingen energi tillbaka av siffror, det är det människor som ger mig, vilket är anledningen till att jag är ganska sugen på att söka nytt jobb. Vi får helt enkelt se vad som händer framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *