Det är viktigt att få en allsidig träning, för alla. Många verkar tro att det är viktigast att arbeta med sin kondition, och visst är det en alldeles central del av träningen som måste finnas där. Konditionen är själva grunden, det du behöver har för att orka med övriga delar på ett bra sätt. En bra kondition är en förutsättning för att du ska kunna orka med mer under en längre tid och det är speciellt viktigt för alla som arbetar, från kontorsarbetaren till byggarbetaren. Alla har ett behov av kondition som ett verktyg i ens vardag.

Men det är inte allt. För att förhållandena ska vara idealiska så är det viktigt att också träna sina muskler. Med det så menar jag inte att du behöver bygga upp dig till en muskelknutte med tydliga och markerade muskler. Det handlar snarare om att du ska se till att dina muskler ska få arbeta och hålla sig starka och smidiga. Muskler som inte gör det kommer inom kort att utsättas för påfrestningar som helt klart kan förstöra vilken arbetssituation som helst. Med starka muskler är du med andra ord bättre förberedd på att jobba, oavsett vad jobbet innebär.

Visst ger konditionsträning muskelträning, men det är främst i nedre delarna. Överkroppen får i princip ingen träning alls, och därför ska du komplettera med styrketräning. Rygg och axlar är speciellt utsatta områden för oss i arbetssituationen och har man bra styrka där så underlättas ens arbete väldigt mycket. Så våga prova på du också att göra övningar för överkroppen, till slut kommer du märka stor skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *