När man pratar om kampsport så går det knappast att undvika att prata om Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Det är mycket tack vare honom som kampsporten, och framför allt MMA och UFC, har blivit så stort som det har blivit. Det är minst sagt spännande att se hur mycket bilden har förändrats i svensk media bara över några år, när de nu följer Alexanders framfart och matcher på samma sätt som man följde Ingemar Stenmarks slalomåkning förr i tiden. Det betyder mycket för sporten, mycket för kampsportare och sätter Sverige i framsätet på utvecklingen av kampsporten i världen.

themauler

Alexanders karriär hittills kan beskrivas som ”nästan där”. Inom sin viktklass är han en av de absolut bästa i världen, men har förlorat de titelmatcher han har gått. För bara ett år sedan så var det klart att han skulle få en ny titelmatch, en match som de flesta trodde att han skulle vinna, men det föll sig så illa att han skadade sig och tvingades till operation. Det innebar att matchen ställdes in, men efter en rehabilitering så är Alexander tillbaka i gammal form, med en stor smäll dessutom.

Det verkar nämligen bli så att Sverige kommer att stå som värd för en UFC-gala, där The Mauler kommer att gå huvudmatchen. Den 24 januari kommer Alexander att gå upp mot amerikanen Anthony ”Rumble” Johnson på Tele2 Arena. Det här är Alexanders steg mot att ytterligare en gång slå sig själv fram till en ny titelmatch, och vinner han matchen i januari, som spås bli en av de allra största, så vore det inte speciellt konstigt om inte titelmatchen väntade på honom efter det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *